Waar helpt barnsteen bij? - Zilte Zusjes

Waar helpt barnsteen bij?

Barnsteen sieraad baby

Barnsteen sieraad voor baby tot volwassenen

Je hoort en ziet het steeds meer; barnsteen! Maar waar helpt barnsteen bij? Bij Zilte Zusjes hebben we barnsteen voor baby’s, peuters, kleuters, kinderen en zelfs volwassenen. Alleen hier vind je zo’n uitgebreide barnsteen collectie in alle maten.
Maar naast de mooie uitstraling heeft het ook een speciale werking. Zo werkt barnsteen verzachtend (hallo tandjesleed!) en heeft elke edelsteen zijn eigen werking.

 

Wat is barnsteen? Waar helpt barnsteen bij?

De meest gestelde vragen die ik krijg is; ‘Wat is barnsteen?’ en “Waar helpt barnsteen bij?”
Daar wil ik jullie in deze blog wat meer duidelijkheid over geven;

Barnsteen is gefossiliseerd hars van naaldbomen uit Scandinavische landen. Het hars beschermd deze bomen tegen insecten en schimmels. Wanneer het hars geen lucht meer krijgt wordt deze hard; fossilisatie. Dit is een lang proces, hier kunnen zelfs miljoenen jaren overheen gaan!

Van dit hars worden sieraden gemaakt die zorgen voor een reinigende en beschermde factor. Barnsteen helpt bij pijn zoals bij doorkomende tandjes, ook helpt barnsteen bij  een balans in je lichaam door negatieve emoties/gevoelens te verminderen. 

Tijdens het dragen van het sieraad komt er door lichaamswarmte barnsteenzuur vrij, deze werkt ontstekingsremmend.

De barnsteen in de webshop bevat of alleen barnsteen of gecombineerd met edelstenen. Ik heb geprobeerd om de werking kort en bondig te omschrijven.

 

Waar helpt barnsteen bij?

Kinderen & groeien
Maansteen zou positief werken op de pijnappelklier wat helpt bij een gezonde groei.
Daarnaast helpt het bij een verstoord slaap- en waakritme en ondersteunt het kinderen en volwassenen die last hebben van de periode van volle maan.
En extraatje: het verzacht allergische reacties bij insectenbeten.
Shop hier de ketting en hier de armband.

 

Bij volwassen is maansteen ook een fijne edelsteen. Maansteen werkt positief bij menstruatie klachten, de overgang maar maansteen is ook heel fijn bij een zwangerschapswens.
Wil je graag zwanger worden of ken je iemand? Geef dan een armband of ketting met maansteen cadeau.

 

Kinderen & onzekerheid
Rozenkwarts, de steen van de liefde. Het heeft een liefdevolle, warme en zachte energie die zorgt voor een veilige, rustige en liefdevolle sfeer. In dit geval voor zelfliefde en naaste liefde. Deze edelsteen zorgt er voor dat je je beter kan open stellen voor je gevoelens. Ideaal als kraamcadeautje!
Armbandje Rose moon en ketting Rose Moon

 

Kinderen & slapen/angsten
Amethist is een geweldige steen voor kindjes die last hebben van angsten en/of nachtmerries. Een amethist heeft een kalmerend effect en zorgt hierdoor voor meer rust. Ook geeft het een boost voor het zelfvertrouwen.
Bij volwassenen is amethist erg fijn bij het leegmaken van je hoofd en het creëren van rust.
Armbandje Lila en ketting Lila

 

Kinderen & prikkels
Labradoriet is een ideale edelsteen voor kinderen die veel prikkels opnemen gedurende de dag. Veel kinderen hebben na een drukke dag op school/opvang last van te veel prikkels. De edelsteen helpt bij de prikkelverwerking en reguleert bij boosheid en werkt daarnaast positief bij jaloezie en angsten.
Armbandje obsidian en ketting obsidian met labradoriet
Armbandje Sunny days en ketting Sunny days
Je hebt labradoriet ook als armbandje voor volwassenen.

 

Kinderen & ontdekken
Agaat heeft een kalmerende werking, geeft troost, zorgt voor harmonie, humor en vreugde.
Het is ook de steen van kracht en moed, daarom is het ideaal voor kinderen die moeite hebben met het stabiliseren van emoties. Daarnaast heeft agaat een positieve werken bij darmproblemen maar ook bij reflux bij baby’s.
Armbandje Crazy Lace agaat en ketting 
Agaat armband voor volwassenen 

 

Kinderen & emoties
Zonnesteen, letterlijk een zonnetje. Het gaat somberheid tegen geeft energie en versterkt je gezondheid. Het zorgt voor een positieve kijk op het leven en helpt tegen de winter-dip.
Het helpt bij slaapstoornissen en/of dag/nachtritme.
Zonnesteen armband en zonnesteen ketting.
Armbandje Sunny days en ketting Sunny days
Armbandje Touch of pink en ketting touch of pink 
Armbandje Rose moon en ketting Rose Moon

 

Kinderen & gevoeligheid
Rode Jaspis: een veilige steen die je meer aarding geeft en je met twee voeten op de grond zet. Wanneer je even ‘kortsluiting’ ervaart en je hier wel wat hulp bij kan gebruiken.
Armbandje Touch of pink en ketting touch of pink 

 

Kinderen & verdriet
Citrien: Is je kindje somber, terwijl het eerst heel opgewekt en vrolijk was? Probeer de sieraden met citrien. Het zal hun eigen creativiteit en vrijheid weer terugbrengen.
Armbandje met citrien en de ketting met citrien

 

Kinderen & verlegenheid
Turkoois, citrien, tijgeroog en Lapis lazuli: Verlegen kinderen hebben veel baat bij contactstenen die hen helpen om aansluiting bij een groep te vinden en om makkelijker vrienden te maken. Ze kunnen dan zelf kiezen tussen de turkoois en de lapis lazuli. Kinderen die moeite hebben met concentreren, de dromers, kunnen goed geholpen worden met citrien. Ook met tijgeroog kunnen zij zich beter ‘aarden’.
Armbandje Rainbow en ketting rainbow.

 

Kinderen & reisziekte
Malachiet: Malachiet is de edelsteen bij reisziekte. Draag hem al ruim voor de reis om hem goed te laten ondersteunen. Ook voor volwassenen is deze fijn bij reisziekte. Daarnaast ondersteunt malachiet bij klachten zoals reuma, jicht en andere gewrichtspijnen.
Malachiet armband

Kinderen & allergieën 
Aquamarijn: Gebruik de edelsteen aquamarijn wanneer je last hebt van hooikoorts. Aquamarijn is ook fijn bij huidklachten of andere allergieën.
Bij Zilte Zusjes heb je 100% aquamarijn sieraden: ketting en armband
Of gecombineerd met barnsteen: ketting en armband 

Barnsteen sieraden met certificaat

De sieraden die Zilte Zusjes verkoopt wordt speciaal voor de klant met de hand geknoopt. De edelstenen en barnsteen is afkomstig van een gecertificeerde barnsteen leverancier. Dit wil zeggen dat ze gegarandeerd van 100% natuurlijk Baltisch barnsteen van de hoogste kwaliteit gemaakt zijn. Om de kwaliteit te garanderen worden regelmatig lab tests gedaan door het State Research Institute, Center for Physical Sciences and Technology, waarbij gebruik gemaakt wordt van FT-IR spectra tests.

De barnsteen uit de webshop is er in verschillende maten. Zo heb je 12 cm voor een baby barnsteen armbandje, 13 cm, 14 cm, 16 cm, 18 cm en van sommige zelfs 20 cm.

 

Hoe weet je welke maat sieraad je nodig hebt?

Meet de pols strak op, bijvoorbeeld met een touwtje. Tel hier minstens 1 cm bij op. De maten zijn ‘ongeveer maten’ omdat er een patroon wordt gevolgd en alle edelstenen net wat verschillen qua grootte! Houdt hier rekening mee!

Voorbeeld: een 11,5 cm pols wordt een 13 cm armbandje. Een 13 cm pols wordt een 14 cm armbandje.
Bekijk alle sieraden

LET OP: Barnsteen is een hulpmiddel en ondanks erkenning door homeopatische geneeskunde geen geneesmiddel! Ga bij ernstige klachten langs de huisarts. Draag de sieraden alleen onder toezicht.

Winkelwagen
INCIA Vloeibare Handzeep Gevoelige Huid
NEW BRAND ALERT

GRAtis

Ontvang een gratis INCIA handzeep twv €6,95 bij besteding aan €50 aan natuurlijke verzorging!

Geldig op alle producten van Incia, shea butter & mango/frambozenzalf.