Wat is barnsteen? En waarvoor gebruik je barnsteen?

Vorige Artikel 2 van 6 Volgende

Je hoort en ziet het steeds meer; barnsteen! Armbandjes, enkelbandjes en kettingen in baby, peuter en kleuter maatjes. En binnenkort zelfs voor volwassenen! Maar naast de mooie uitstraling heeft het ook een speciale werking. Zo werkt barnsteen verzachtend (hallo tandjesleed!) en heeft elke edelsteen zijn eigen werking. Ik zal hieronder wat meer uitleg geven.

De meest gestelde vraag die ik krijg is; 'Wat is barnsteen?'
Daar wil ik jullie in deze blog wat meer duidelijkheid over geven; 

Barnsteen is gefossiliseerd hars van naaldbomen uit Scandinavische landen. Het hars beschermd deze bomen tegen insecten en schimmels. Wanneer het hars geen lucht meer krijgt wordt deze hard; fossilisatie. Dit is een lang proces, hier kunnen zelfs miljoenen jaren overheen gaan!

Van dit hars worden sieraden gemaakt die zorgen voor een reinigende en beschermde factor. Het zorgt voor een balans in je lichaam door negatieve emoties/gevoelens te verminderen en fysieke pijn te verminderen. Ideaal voor doorkomende tandjes dus!
Tijdens het dragen van het sieraad komt er door lichaamswarmte barnsteenzuur vrij, deze werkt ontstekingsremmend.

De barnsteen in de webshop bevat of alleen barnsteen of gecombineerd met edelstenen. Ik heb geprobeerd om de werking kort en bondig te omschrijven.

Kinderen & groeien
Maansteen zou positief werken op de pijnappelklier wat helpt bij een gezonde groei. 
Daarnaast helpt het bij een verstoord slaap- en waakritme. 
En extraatje: het verzacht allergische reacties bij insectenbeten.  
Shop hier de ketting en hier de armband.

Kinderen & onzekerheid
Rozenkwarts, de steen van de liefde. Het heeft een liefdevolle, warme en zachte energie die zorgt voor een veilige, rustige en liefdevolle sfeer. In dit geval voor zelfliefde en naaste liefde. Deze edelsteen zorgt er voor dat je je beter kan open stellen voor je gevoelens. Ideaal als kraamcadeautje!
Armbandje Rose en ketting Rose 
Armbandje Rose moon en ketting Rose Moon

Kinderen & slapen/angsten
Amethist is een geweldige steen voor kindjes die last hebben van angsten en/of nachtmerries. Een amethist heeft een kalmerend effect en zorgt hierdoor voor meer rust. Ook geeft het een boost voor het zelfvertrouwen. 
Armbandje Lila en ketting Lila

Kinderen & prikkels
Labradoriet is een ideale edelsteen voor kinderen die veel prikkels opnemen gedurende de dag. Veel kinderen hebben na een drukke dag op school/opvang last van te veel prikkels. De edelsteen helpt bij de prikkelverwerking en reguleert bij boosheid en werkt daarnaast positief bij jaloezie en angsten. 
Armbandje obsidian en ketting obsidian met labradoriet
Armbandje Sunny days en ketting Sunny days

Kinderen & ontdekken
Agaat heeft een kalmerende werking, geeft troost, zorgt voor harmonie, humor en vreugde. 
Het is ook de steen van kracht en moed, daarom is het ideaal voor kinderen die moeite hebben met het stabiliseren van emoties. Crazy Lace Agaat leert je hoe je spelend toch hard kunt werken, met een licht hart kunt liefhebben en nieuwsgierig de wereld kunt bekijken.
Armbandje Crazy Lace agaat en ketting  

Kinderen & emoties
Zonnesteen, letterlijk een zonnetje. Het gaat somberheid tegen geeft energie en versterkt je gezondheid. Het zorgt voor een positieve kijk op het leven en helpt tegen de winter-dip.
Het helpt bij slaapstoornissen en/of dag/nachtritme. 
Armbandje Sunny days en ketting Sunny days
Armbandje Touch of pink en ketting touch of pink 
Armbandje Rose moon en ketting Rose Moon

Kinderen & gevoeligheid
Rode Jaspis: een veilige steen die je meer aarding geeft en je met twee voeten op de grond zet. Wanneer je even ‘kortsluiting’ ervaart en je hier wel wat hulp bij kan gebruiken.
Armbandje Touch of pink en ketting touch of pink 

Kinderen & verdriet
Citrien: Is je kindje somber, terwijl het eerst heel opgewekt en vrolijk was? Probeer de sieraden met citrien. Het zal hun eigen creativiteit en vrijheid weer terugbrengen. 

Kinderen & verlegenheid
Turkoois, citrien, tijgeroog en Lapis lazuli: Verlegen kinderen hebben veel baat bij contactstenen die hen helpen om aansluiting bij een groep te vinden en om makkelijker vrienden te maken. Ze kunnen dan zelf kiezen tussen de turkoois en de lapis lazuli. Kinderen die moeite hebben met concentreren, de dromers, kunnen goed geholpen worden met citrien. Ook met tijgeroog kunnen zij zich beter 'aarden'.
Armbandje Rainbow en ketting rainbow

De sieraden die Zilte Zusjes verkoopt wordt speciaal voor de klant met de hand geknoopt. De edelstenen en barnsteen is afkomstig van een gecertificeerde barnsteen leverancier. Dit wil zeggen dat ze gegarandeerd van 100% natuurlijk Baltisch barnsteen van de hoogste kwaliteit gemaakt zijn. Om de kwaliteit te garanderen worden regelmatig lab tests gedaan door het State Research Institute, Center for Physical Sciences and Technology, waarbij gebruik gemaakt wordt van FT-IR spectra tests.

De barnsteen uit de webshop is er in verschillende maten. Mocht je hier nog vragen over hebben mag je uiteraard een berichtje sturen.

LET OP: Barnsteen is een hulpmiddel en ondanks erkenning door homeopatische geneeskunde geen geneesmiddel! Ga bij ernstige klachten langs de huisarts. Draag de sieraden alleen onder toezicht.

Liefs, Isabel 

© 2020 - 2023 Zilte Zusjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel